Uzmanlar ve Acemiler Benzer HVAC Bilgisine İhtiyaç Duyar




Çok sıcak veya çok soğuk olduğunda HVAC sisteminizde iş yapılması gerekliliği sinir bozucudur. Eski ekipmanı onarmak veya yenisini kurmak için doğru şirketi bulmanın en iyi yolunu öğrenin. Okuyun.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği herhangi bir bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmedikleri takdirde size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Harici kondansatör ünitelerindeki kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ayrıca aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına da neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakla kaplı olarak bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


HVAC sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Bir bakım ziyareti sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecekler. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


İşe almadan önce şirketlerin itibarını araştırın, onları BBB'de kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük miktarda tasarruf edebilirsiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinizi öğrenmek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta tavanınızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi mi bulmak istiyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekecek. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünitenin tarafında, daha küçük olanı satın almaktan daha akıllıca olursunuz.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Ödemeyi bitirirseniz, sızıntının bulunması ve onarılması için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için yapılacak en basit şeydir.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmekte sorun yaşamayacaktır. Teşhisten sonra, geri almaları ve düzgün çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gerekli deneyim türüne sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Herhangi bir yüklenici tutmadan önce daima referans isteyin.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu bilgiler, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu tür bir cihaz, elektrik faturanıza izin verdiği ve ünitenizin ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağladığı için enerji açısından size çok para kazandıracaktır.


Bir HVAC yüklenicisinin peşine düşme fikrinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Uygun bilgi ile süreç daha basit hale getirilebilir. İdeal olarak, artık ünitenizin iyi çalışmasını sağlamak için ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments