Konuyu Olmadan Ustalaşamayacağınız HVAC İpuçları



Ev sahiplerinin bir soğutma veya ısıtma sistemi sorunu olduğunda nereye gideceklerini anlamaları kolay değildir. Felaketin ortaya çıkmasını önlemek için, konuya aşina olmak için biraz zaman harcamak faydalı olacaktır. Bu makale, ev sahiplerinin HVAC üniteleri için ihtiyaç duydukları yardımı nasıl kiralayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörlerinizdeki birikintileri sık sık temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Ünitenize neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının üzerlerini kaplayan kauçuk veya metal kapaklar olduğunu fark edeceksiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistem kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize yardımcı olmanın basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Tüm bunları yapmak, akıllıca seçim yapma olasılığınızı artırır ..


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun gerçekleştiğini görürseniz, evinizdeki termostatı sadece fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Bir süredir var olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


HVAC yüklenicisine hizmet verecek iyi birini tavsiye edip edemeyeceklerini görmek için size yakın biriyle konuşun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan fazlasıyla istekli olurlar ve bu size hangi müteahhitlerden kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgi sağlar.


Birçok çevrimiçi site bu bilgiler için bir yol sağlar. Bu yöntem, kaçınmak istediğiniz tüm bilgilerle ilgilenmenizi sağlar.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Nihai bir karara varmadan önce birkaç arama yaparsanız tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Tavan arası alanınızı daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Yardım çağırmadan önce ona bir bak.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz kolay bir şeydir.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken deneyim türüne sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Bir HVAC yüklenicisini düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit kapak, kullanılmadığı zamanlarda kondansatörün daha uzun süre çalışmasını sağlar. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Kışın ölümü veya yazın sıcağında HVAC'nizde ciddi sorunlar yaşamak büyük sorunlara yol açabilir. Bununla birlikte, ev sahibi kullanılabilir bilgiye sahipse, tam bir felaketten kaçınılabilir. Az önce okuduğunuz ipuçları, yolunuza çıkan her konuda size yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları

Comments