HVAC Seni Düşürüyor mu? Bu İpuçları Yardımcı Olacak



Birçok ev sahibi, HVAC sistemleri çöktüğünde zarar görür. Böyle bir durumun gerçek bir felakete dönüşmesini engellemek için bilgi güçtür. Bu makale, ev sahiplerinin ihtiyaç duydukları uygun yardımı almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


HVAC sisteminiz size sorun veriyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Düşme sırasında fanın sık sık ızgaraya oturduğundan emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve pislik bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, sisteminizin uzun yıllar çalışır durumda kalmasına yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak tutar.


Bakım ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bunlar, sisteminizin performansını en yüksek performansta çalışacak şekilde artıracaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızı fana koyun. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Müşterilerin hizmet deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyan birçok inceleme sitesi vardır. Bu, iyi iş yapan ve fakir olan müteahhitleri bulmanın harika bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla teklif aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda oldukça tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızı o kadar az zaman kullanmanız gerekir.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Bazen fanın yoluna çıkan enkaz. Bir servis teknisyenini aramadan önce kendinize bakın.


Havanın içeri sızmaması için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman zamanında olmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmekte de sorun yaşamayacaktır. Sorunun ne olduğunu bildiklerinde, hızlı ve verimli bir şekilde düzeltmeleri gerekir.


Bir HVAC yüklenicisini düşündüğünüzde daima bazı referanslar alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı, 24 saat boyunca müşterilere sunulan 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Orada ihtiyaç duyduğunuz her hava koşulunda evinize gidebilirler.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu, evinizi rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını söyler.


Hiç kimse HVAC sisteminin kış mevsiminde veya yazın köpek günlerinde bozulmasını istemez. Bununla birlikte, temel ısıtma ve soğutma bakımı konusunda eğitim almış ev sahipleri, deneme zamanlarında ortaya çıkabilecek birçok sorunun üstesinden gelebilirler. Yukarıdaki makaledeki öneriler, HVAC sistemleri söz konusu olduğunda ev sahiplerini akıllı kararlar almaya yönlendirmelidir.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları

Comments