Hvac Hakkında Birçok Faydalı İpucu Sunan Faydalı Bir Makale



Birçok insan, çok geç olana kadar HVAC sistemlerini düşünmez. HVAC sisteminizi tamir edecek veya kuracak doğru kişiyi bulmak bazen zor olabilir. Makale bu süreçte size yardımcı olur.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, bir yüklenici çağırmadan önce evinizi kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Yaz vaktinden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Kırpmaları HVAC ünitesinden uzağa yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Düşme sırasında fanın sık sık ızgaraya oturduğundan emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının, bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal bir kapak olduğunu fark edeceksiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için programlayabileceğiniz bir termostat kurun. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Durumunuza en uygun olanı kontrol edin. Bunların hepsini yapmak akıllıca seçim yapmanıza yardımcı olabilir ..


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Müteahhit tavsiyeleri için arkadaşlarınıza ve güvenin. İyi bir deneyim yaşamış insanlar genellikle adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca, her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken işletmelerin adlarını almanın harika bir yoludur.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıttıklarına veya soğuttuklarına göre derecelendirmelere sahiptir. Daha küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına döküntü girmesi olabilir. Bir tamirciye harcama yapmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Köşeye koymaktan başka seçeneğiniz yoksa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı, 24 saat boyunca müşterilere sunulan 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Her hava koşulunda, ihtiyaç duyulduğunda size gelebilmeleri gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanmadığınız zaman kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima takip edin.


Bu enerji cihazlarının katı verimlilik kurallarını karşılaması garanti edilir. Bu yönergeler federal hükümet tarafından belirlenir. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu derecelendirme, sisteminizin verimlilik açısından EPA standartlarını karşıladığı anlamına gelir. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.


Bu makalede okuduğunuz bilgiler sizi mevcut farklı HVAC sistemleri hakkında eğitecektir. İster mevcut sisteminizde tamire ihtiyacınız olsun ister tamamen yenisine ihtiyacınız olsun, ne arayacağınız konusunda daha bilinçli olmalısınız. Bunu basit bir süreç haline getirmek için az önce öğrendiklerinizi kullanın.

Daha fazla oku:eca şofben

Comments