HVAC Ekipmanı Hakkında Bilmeyebileceğiniz Harika Tavsiyeler



Çalışmayan kırık bir HVAC ünitesi nedeniyle sıcak veya soğuk bir eve gelmek hiç de eğlenceli değil. Aşağıdaki ipuçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, yardım için insanları aramadan önce evinize bakın. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Fan kanatlarını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının üzerini örten kauçuk veya metal bir kapak olduğunu görebilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutacaktır.


Evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 derece düşürebilir. Eviniz 100 Fahrenheit'e yaklaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'ye bakın ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu basit adımlar, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olacak.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatınızı vantilatörün üzerine koyun. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Bir yükleniciyi işe almak önemli bir risk alıyor olabilir.


Parlak bir bariyer, HVAC'nizin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak harika bir cihazdır. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Yeni bir HVAC ünitesi satın almak istiyor musunuz? Birkaç önemli şeyi saklayabilirsin. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünite satın almak, daha küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin genel olarak sizin için iyi çalışmasını sağlamanın kolay bir yoludur.


Köşeye koymaktan başka seçeneğiniz yoksa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde bu tür işleri olduğunu bilmeniz gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu tür bir cihaz, elektrik faturanıza izin verdiği ve ünitenizin ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağladığı için enerji açısından size çok para kazandıracaktır.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan nitelikli enerji ürünleridir. Bunlar, Birleşik Devlet Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yerine getirilir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Yukarıdaki makaledeki ipuçlarına bağlı kalarak HVAC sisteminizin sorunsuz çalıştığından emin olun. Kırık bir HVAC sistemi bulmak için eve gelmek iyi hissettirmiyor. Düzeltmenin ne kadara mal olacağını düşünmek daha da kötü. Bu yazıda yer alan bilgiler ile daha sorunsuz bir süreç olacaktır. HVAC bakımınızı çalıştırırken bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku:tam yoğuşmalı kombi fiyatları

Comments