HVAC Başarısı İçin Uzman İpuçları ve Püf Noktaları



Pek çok insanın evlerinde HVAC üniteleri var. HVAC, evinizin sıcaklığını rahat bir sıcaklıkta tutmak için tasarlanmış bir ünitedir. Kurulumu ve ünitenizin bakımı için büyük olasılıkla bir yükleniciye ihtiyacınız olacak. HVAC ünitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye gerekli bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çim kesimlerini diğer yöne çevirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış HVAC üniteleriniz ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, sisteminiz zarar görebilir.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Kontrol edildiğinde, freon seviyelerinin ve motorun incelenmesini bekleyin ve sisteminizde ne kadar freon olduğunu görün. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin performansını en iyi şekilde çalıştırmak için artıracaktır.


Evinizin tehlikeli olduğu yerde çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, evinizi gerçekten sadece 20 derece soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürür. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı hemen fan ayarına getirin. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan pek çok harika site var. Bu, işe almak istediğiniz ve aynı zamanda birlikte çalışmak istemediğiniz kişileri bulmanın harika bir yoludur.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunuzu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, test kendi masrafını karşılamıştır.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Teknoloji size yardımcı olacak ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilecektir. Sorunun ne olduğunu öğrendikten sonra, sizin iyiliğiniz için işi hızlı bir şekilde halletmeleri gerekir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz işe sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne zaman olursa olsun, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt ücretleri için ücret eklemeye çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün Bu tür bir cihaz, sıcaklığı her zaman düzenlemenize yardımcı olacaktır.


Bu enerji ürünlerinin, verimlilik için katı kuralları karşıladığı bilinmektedir. Standartlar ABD tarafından oluşturulmuştur. EPA'yı kısaca korumakla yükümlüdürler.Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Bu makalenin size gösterdiği gibi, HVAC sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olmak için epey bir şey yapabilirsiniz. Ev ısıtmanızın, havalandırmanızın ve klimanızın doğru şekilde kurulduğundan ve bakımlı olduğundan daima emin olun. Düzgün çalışan bir HVAC sistemine sahip olmak için yukarıdaki ipuçlarını kullanın.

Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları

Comments